menu close

Miriam is opgegroeid in Albanië en speelde regelmatig met kinderen die in armoede leven. Begin augustus 2018 heeft ze veel plezier gehad op een zomerkamp in een bergdorp waar ze vaak kwam. Samen met tweehonderd Albanese kinderen zingen, lachen, bidden, spelen en dansen. Tijdens het kamp heeft ze een bacterie opgelopen die heeft geleid tot acute bloedvergiftiging. Terwijl ze lag te slapen is ze overleden. Of, zoals de Albanezen zeggen: ze heeft het leven verwisseld. Miriam is overgebracht naar een nieuw leven, dwars door de dood heen.

Ons prinsesje is haar Koning tegemoet gegaan. Misschien wel precies zoals het in psalm 45 wordt beschreven:
De prinses komt binnen, ze ziet er schitterend uit. Haar jurk is versierd met borduurwerk van gouddraad. In haar prachtige kleding wordt ze door haar vriendinnen naar de koning gebracht. De mensen juichen haar toe als ze het paleis van de koning wordt binnengebracht.

Miriam was er van overtuigd dat ze een prinses was. Ze heeft gelijk gehad: haar ware identiteit is die van een koningsdochter. Is dat niet de diepste reden dat alle meisjes wereldwijd prinsessendromen hebben? Het besef van hun koninklijke identiteit is in hun hart gelegd door de Koning zelf.

De dagelijkse realiteit in deze wereld is echter hard voor koningsdochters. Vooral als je opgroeit met oorlog en honger. Daarom bad Miriam vaak voor kinderen in moeilijkheden. Het is ons verlangen dat haar missie niet stopt en met die reden zijn we Princess Blessings gestart. In Miriams naam willen we prinsessenjurken kopen voor meisjes die het moeilijk hebben. Een mooie jurk maakt het leven minder grauw en geeft meisjes het besef dat ze van waarde zijn. Het is een teken van liefde, een symbool van hoop.