menu close

We delen jurkjes uit die gemaakt zijn onder eerlijke werkomstandigheden. Daarbij zijn we geholpen door het kleurrijke fairtrade kledingmerk Mim-Pi. We mochten zelf een illustratie voor op de jurkjes aanleveren. Dit hebben we gedaan in samenwerking met illustrator Marjolein Stoové (marjoleinscreations.nl).

Geïnspireerd door Miriams eigen tekeningen vol hartjes, bloemen, vlinders, regenbogen en prinsessen, hebben we een ontwerp samengesteld. Een vrolijk en sprankelend geheel in een kleurrijk palet, rijkelijk versierd met haar lievelingskleur roze. De basis van de illustratie is een regenbooghuisje geworden, door Miriam zelf getekend. Een teken van hoop voor kinderen die in grauwe garages of tochtende tenten wonen. We weten dat onze hulpmiddelen beperkt zijn. Maar we hopen dat de prinsessenjurkjes de moeilijke omstandigheden van deze kinderen, al is het maar voor even, naar de achtergrond kunnen verdringen.

Een regenbooghuisje. Miriam wilde liever geen dakpannen boven haar hoofd, maar een regenboog. Hoe zal haar woning er op dit moment uitzien? Wat we in ieder geval geloven is dat Jezus een mooie plek voor haar heeft klaargemaakt (Johannes 14:2). Wie zal het zeggen, misschien is het wel een regenbooghuisje. In ieder geval woont Miriam nu in een prachtige omgeving en zal ze inmiddels veel vriendjes en vriendinnetjes hebben. Kinderen die uit rampgebieden komen en voor wie ze gebeden heeft toen ze zelf ook nog op aarde woonde.