menu close

We hebben zeshonderd jurkjes laten maken, die we in drie partijen van tweehonderd jurkjes willen uitdelen. De jurkjes gaan naar Jordanië, Albanië en een derde land, waar we over in gesprek zijn met een partnerorganisatie. Het uitdelen van de jurkjes en voetballen doen we in samenwerking met hulpverleners ter plaatse. De organisatie is zorgvuldig voorbereid, zodat er geen kinderen met lege handen komen te staan.

Het eerste land waar we de jurkjes en voetballen hopen uit te delen is Jordanië. Miriam bad vaak voor Syrische vluchtelingen. Veel Syriërs zijn naar Jordanië gevlucht, bijna anderhalf miljoen. Een aantal van hen woont in overvolle vluchtelingenkampen, maar 90 % woont in de stad, vaak in schrijnende armoede. Omdat juist deze meerderheid snel vergeten wordt, willen we de jurkjes en voetballen onder deze groep Syrische kinderen uitdelen.

Tijmen en Yaél, Miriams oudere broer en zus, zijn vanaf het begin actief betrokken geweest bij Princess Blessings. Het helpt hen in hun rouwproces om iets moois te doen in naam van hun zusje. Daarom hebben we besloten dat we als gezin ook naar Jordanië zullen reizen. Miriam betaalt de tickets, van haar spaarrekening. Ze zal het vast een mooie besteding vinden van haar spaargeld.

De logistieke coördinatie zal gebeuren door hulpverleners ter plaatse, in samenwerking met Çeli Rustemi. De Albanese Çeli is een vriendin van de familie en kent Miriam vanaf haar peutertijd. Op elke verjaardag van Miriam gaf ze haar een mooie prinsessenjurk cadeau. 29 maart zou Miriam zeven jaar zijn geworden. We hopen op die dag in Jordanië te zijn en andere kinderen een mooie dag te geven, in herinnering aan Miriam.